Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Fajn pribeh. Tiez nemam s Cechmi (ani Slovakmi) nijak horsie dovolenkove zazitky, nez so vsetkymi ostatnymi. Akurat mi vrta hlavou: Ked niekde poviem, ze poznam Roma, ktory ma VS a pracuje, alebo moslimku, ktoru nikto nikdy nenutil nosit satku, tak mi kazdy povie, ze to je vynimka. Takze ked autorka vychytala jeden autobus plny kultivovanych ceskych turistov, je to tiez vynimka, alebo tentokrat toto mnozstvo ludi pre dokazovanie, ako sa sprava 10milionovy narod, postaci? Mne je teda jedno, aky meter sa rozhodneme brat na vsetkych, len nech je raz konecne rovnaky...

0 0
možnosti
JS

J29a57n 53S32t61i26f72t75e22r

14. 8. 2018 12:31

Hezky napsáno, děkuji. Možná taky jednou zkusím českou cestovku. :-)

Ale musím autorku zklamat. Nevím, proč bych nesměl nosit ponožky do sandálů. Někdy si je beru, někdy ne, ale jako buran se necítím. Myslím, že jsou to úplně jiné věci, které z člověka dělají burana.

3 0
možnosti
TT

Je to sice pěkné, být čestný a přiznat se, nebo být dokonce hrdý na své chyby, poukazuje to na zdravé sebevědomí. Ale ponožky v sandálech jsou prostě hřích proti stylu, který nepřekoná ani podprsenka jako pokrývka hlavy nebo chránič uší. Taková provokace by byla alespoň vtipná. ;-)

0 0
možnosti
RJ

Obecně takové negativní zkušenosti s čechy na dovolených nemám, ale letos u moře, naštěstí jen jeden den, vedle nás na pláži ležela sólo matka s dítětem a její matkou a celý den ječela na asi osmileté dítě, to si zacpávalo uši a opakovalo, že chce radši umřít a pak ho dokonce mlátila kolíkama od plážového paravánu za přitakávání její matky, jací jsou dneska parchanti. Zlatí poláci a němci :-) A často se setkávám, že češi pořád nahlas přepočítávají ceny do Kč.

0 0
možnosti
ML

To se tak krásně četlo :)

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
VB

A tak jsem nejlepší, nejkrásnější, nejpracovitější, nejčistotnější a to jak se máme, tak je to Unii navzdory, protože jsme kabrňáci.

0 1
možnosti
Foto

P85e97t90r 16K34a26d88l77e57c

13. 8. 2018 15:26

Ono se to opravdu posouvá. Od zběsilého objevování světa v devadesátkách průměrný český turista urazil solidní kus. Snad je to způsobeno i vzrůstající životní úrovní, snad nabytými zkušenostmi, snad tím, že si je řada z nás oné špatné pověsti vědoma a snaží se ji vlastním příkladem napravovat.

Každopádně hezký článek. Až na ty ponožky v sandálech, které třeba mě osobně přijdou naprosto v pohodě a nikdo nikdy mi nevysvětlil, proč se to vlastně "nesmí". :-)

12 0
možnosti
TT

Protože je to spodní prádlo. Kromě porušování účelu sandálů.

0 0
možnosti
Foto

;-D zato u nás všichni cizinci chovají slušně a hovoří plynulou češtinou a když ne tak gestigulují pěstmi že!!;-ORv

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JL

Je to různé. Byl jsem jednou sám na chorvatském ostrově a setkání s Čechy nebylo tiché. Potkal jsem je 2x a vždy hulákali, dávajíce celému vesmíru najevo, že být u moře v Chorvatsku je jeden velký orgasmus. Jednou to byly jakési babky a podruhé lidi na lodi, skákající do vody. Jinak tam nikdo během týdne neřval. :-)

2 1
možnosti
MJ

Vy si to děláte sami! A navíc, co je komu po tom, jestli má někdo ponožky do sandálů!!! Móda není povinná a každý se může oblékat jak chce. Třeba podle současné mody, nebo dle módy let 60, 70,80 atd. Nebo jen tak podle sebe! Nevěřím, že jste z Londýna - žádný "londýňan" by neřešil, kdo si co obleče!!

0 1
možnosti
MK

vy jste ten článek nečetl. To je fakt srandovní, jak někdo huláká a kritizuje na základě titulku ;-D

0 0
možnosti
Foto

Díky za Váš článek... Máte pravdu, děláme si to sami. A nejen že pomlouváme sami sebe co se týká různých zájezdů, a chování našich občanů na dovolených v zahraničí, ale i v tom, jak hanobíme nejen sami před sebou, ale i před světem naše české dějiny, křivíme pohled na naši historii. A přitom jsme se, jako stát a národ, nikdy nedopustily ničeho tak zlého, za co bychom se měli stydět. Nedopustili jsme se ani agresí, natož genocidy na jiných národech, ani násilné kolonializace a vyhnání původních obyvatel z jejich území, (odsun německy hovořícího obyvatelstva v Sudetech mělo příčinu v německé okupaci ČSR a válce), a ničeho z pohledu humanity tak zavrženíhodného, jak je tomu u jiných evropských - ale i u jiných národů. Také mě ta naše malost, ukřivděnost a věčné poklonkování větším a mocnějším, štve. Přesvědčuje jen nedostatku sebedůvěry nás, Čechů... [>-]Rv

13 0
možnosti
Foto

Opr....nikdy nedopustili... Ď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Vždycky jsem milovala knížky a nesnášela cizí jazyky, a tak jsem vystudovala bohemistiku. Bůh má však smysl pro humor: Původně roční aupairský pobyt v Londýně se protáhl na víc než dvacet let, a aby té jazykové ironie nebylo málo, jsem zástupkyní ředitelky na místní základce a učím číst a psát malá Briťata. 
 

KNIŽNÍ VÝPLODY: 

Anglické listí (2017)
Mé anglické sezony (2018)
Angličan v Česku aneb Czech Me Out (2019)
Češka v Anglii aneb T(r)ipy za všechny prachy (2021)
Rozmarná Anglie aneb Nikdy není tak zle (2023)

PŘIPRAVUJE SE:
Srdečné pozdravy z Řecka (Ikar, 07/24) 

Detaily knih:

https://www.knizniklub.cz/autori/59210-alena-damijo.html

 

Kontakt: damijoa@gmail.com