Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Pokud to lidi těší, proč ne? Ostatně - když je strachu vidět "pod sukně" a víme, že se s novým ránem rozežene a přijde zase až za rok, ten způsob mrazení v zádech je úplně jiný, než u jiných typů strachu. Já to každopádně bez tohoto svátku vydržím a když na mě někdo bafne s dýní, usměju se na něj, ale čokoládovou tyčinku ze mě nevyloudí :-).

0 0
možnosti
JM

J49a47n 65M55a20r46e61k

27. 10. 2021 23:04

Jo, jakou nás vKanadě. Nikdy jsem nepochopil tu hovadinu "trick or treat!!" Za tuto pitomou větičku dítko převlečené za tu nenemožnější příšeru dostane cukrle toho nejlacinějšího druhu, kterého si člověk musí za pár šupů koupit asi dvě tuny a pak u dveří, celý vymrzlý musí sedět a tu pitomoučkou větu slyšet v sopránu, tenoru i altu od pěti odpoledne do půlnoci, aby potom ještě nemoha usnout pro rámus přiožralých pubertáků slyšel, jak brázdí ulicemi a hází rajčata a vejce na domky a odpalují nějaká bouchadla. Zahrádky před domky se mění ve hřbitovy, na stromech visejí všelijací umrlci a Kanada blázní. Nic blběješího než ten Haloween nám Anglie nikdy nedala. A co je nejsmutnější, že Čecháčkové se po tom opičí, místo aby si udrželi svoje hezké tradice.

1 1
možnosti
BG

To teda bylo fakt trapné. Máte v kuchyni a na krku chlapa přibitého na kříži, ale už se bojíte koupit perník s obrázkem čerta.

1 2
možnosti
JM

J38a50n 93M33a73r45e28k

27. 10. 2021 23:08

Musím se paní Damijo zastat. Zřejmě jste člověk, který nakukuje do kuchyní hospodinek, že víte, že paní Damijo má na zdi chlapa přibitého na kříži. Oni totiž ne všichni věřící (mně včetně) jsou katolíci. Ale to vy asi nevíte a tak hloupě žvatláte, i když je to jen klávesnicí.

1 1
možnosti

Na druhou stranu, je to jen jeden den v roce; není morbidnější že katolíci mají jako trvalou dekoraci umučeného člověka?

4 1
možnosti
RT

Přesně. Brutální způsob popravy a oni to dají jako značku na každé páté rozcestí. (klíčovým bodem této víry je údajně spíš Zmrtvýchvstání, jenže se to špatně zobrazuje.)

0 0
možnosti
Foto

Moc hezky jste to napsal (ale i nás informovala) o anglickém - keltském Hallowenu. Díky za to. To opravdu raději naše české posmutnělé vzpomínkové Dušičky. :-)R^

1 0
možnosti
LC

Paní Pantlíková, vy byste ještě mohla pamatovat: Svíčka v dýni (občas i v řepě) v době dušičkové u nás existovala i bez helouvínu. Nebo mě už paměť klame? Nebylo by ani divu, když jsme ti "tříčtvrteční Keltové".

0 0
možnosti
Foto

A přitom každý, jak tady jsme, víme, že správně je to Helloween.

0 0
možnosti
Foto

Nikoliv, správně je Halloween.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Vždycky jsem milovala knížky a nesnášela cizí jazyky, a tak jsem vystudovala bohemistiku. Bůh má však smysl pro humor: Původně roční aupairský pobyt v Londýně se protáhl na víc než dvacet let, a aby té jazykové ironie nebylo málo, jsem zástupkyní ředitelky na místní základce a učím číst a psát malá Briťata. 
 

KNIŽNÍ VÝPLODY: 

Anglické listí (2017)
Mé anglické sezony (2018)
Angličan v Česku aneb Czech Me Out (2019)
Češka v Anglii aneb T(r)ipy za všechny prachy (2021)
Rozmarná Anglie aneb Nikdy není tak zle (2023)

PŘIPRAVUJE SE:
Srdečné pozdravy z Řecka (Ikar, 07/24) 

Detaily knih:

https://www.knizniklub.cz/autori/59210-alena-damijo.html

 

Kontakt: damijoa@gmail.com