Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nádherně jste popsala tu předvánoční atmosféru očekávání, plnou jedinečných adventních vůní. Myslím, že nejvíc romantické byly Vánoce na venkově, takové pravé "Ladovské". Mnoho sněhu, závěje před domkem a pak ta radost, co najdeme pod stromkem. Ta netrpělivost dětská, babička nás odháněla od cukroví, abychom viděli zlaté prasátko, když před vrátky zazněly tóny - troubení známých myslivců, pohled na nebe, zda vyšla konečně hvězda a žadonění u mamky v kuchyni : "honem, už máme usmažené kapří řízky ?" A hory knedlíků ke kapříkovi " na černo", děda musel mít čočku, aby prý příští rok byl bohatý. Jsou neopakovatelné dětské vzpomínky vánoční z minulého století. Díky za článek.

1 0
možnosti
Foto

Tak to mě moc těší! Přeju Vám krásné, neuštvané Vánoce!V

Černou omáčku znám, ale u nás se k ní dává vánočka - jaké knedlíky jste k ní dělávali? Normální kunuté, jako třeba ke svíčkové?

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Vždycky jsem milovala knížky a nesnášela cizí jazyky, a tak jsem vystudovala bohemistiku. Bůh má však smysl pro humor: Původně roční aupairský pobyt v Londýně se protáhl na víc než dvacet let, a aby té jazykové ironie nebylo málo, jsem zástupkyní ředitelky na místní základce a učím číst a psát malá Briťata. 
 

KNIŽNÍ VÝPLODY: 

Anglické listí (2017)
Mé anglické sezony (2018)
Angličan v Česku aneb Czech Me Out (2019)
Češka v Anglii aneb T(r)ipy za všechny prachy (2021)
Rozmarná Anglie aneb Nikdy není tak zle (2023)

PŘIPRAVUJE SE:
Srdečné pozdravy z Řecka (Ikar, 07/24) 

Detaily knih:

https://www.knizniklub.cz/autori/59210-alena-damijo.html

 

Kontakt: damijoa@gmail.com