Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

spoony

3. 8. 2010 19:45
hmm

Taky jsem nechapala proc je Anglie spojena s cajem kdyz v obchodech byva k nalezeni bezne pouze nejaky ten Pigi nebo Gold label. Cajovny tu neexistuji a dobrej Earl grey aby clovek pohledal! Opravdu to je o cetnosti (kvantite) a zvyku. Caj bez mlika co ziju v UK uz nepiju.

Na tema 'milk or tea first?' jsme vedli v praci s kolegy dlouhe diskuse. Do salku zalevam horkou cajovy pytlik a mleko (neohrate) prilevam az kdyz se caj vylouhuje. Pokud se dela caj do konvicky tak se mleko naleva do salku prvni.

A jeste: pokud se nekdo zepta 'would you like cup of tea? ' opravdu mysli caj a pokud vas pozve 'come for tea on friday' mysli tu svacu :)

A Alo, ses barbar! prilejvat vodu z kohoutku :)))));-)

0 0
možnosti

Jack777

3. 8. 2010 16:39
...

Čaj s mlékem miluju. Ale samozřejmě kdysi ve škole nedělaly čaj s mlékem, to byla nepovedená parodie. Já si dávám mléko do čaje min. v poměru 1:2 :-) Se smetanou je ještě lepší. Netučné mléko se na to nehodí...

0 0
možnosti

Stobka

3. 8. 2010 15:39
čaj s mlékem...brrr

dodnes si pamatuji, jak jsem se z něho ve školce poblinkala

0 0
možnosti

Roch Kowalski

3. 8. 2010 20:08
Re: čaj s mlékem...brrr

Já také....

Byl to ale tzv.švédský čaj,, zavařený do mléka!

Normálně stačí asi lžička mléka do šálku,aby vytvořila ,,obláček,,!

Nejraději mám těžké,sladové assamy.....

Hatimara (CTC), Koomsong..... Za špičku považuji ale pochopitelně dardžilingy,nejlépe ,,muškátové,,....Nepohrdnu ani čínskýn Keemunem,jen škoda, že třída ,,Congou,, zmizela z trhu, třída OP (orange pekoe) mi nejede, a ,,Mao Feng,, je dost drahá....

0 0
možnosti

bourbon

3. 8. 2010 15:00
není nad dobrý čaj!

Naštěstí v ČR působí anglický řetězec M&S, který se tváří jako prodejce textilu, ale prodává také velice pitelný anglický čaj Gold Label. Kvalitou převyšuje různé ty Milfordy (fuj) a Teekanne (polofuj) a Lyons (polofuj), cenou je výhodnější. Nesmí se ale používat převařovaná, ale právě vařící čerstvá voda, a nesmí se blbě šetřit, dvakrát použít sáček s čajem atd., dát jeden sáček na celou litrovou konvici. Když do takového neošizeného čaje přilejete mléko, není šedivý, ale má barvu kávy s mlékem.

Pak jsou ještě skvělé čínské a vietnamské čaje, ale to už je jiná kapitola...

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Vždycky jsem milovala knížky a nesnášela cizí jazyky, a tak jsem vystudovala bohemistiku. Bůh má však smysl pro humor: Původně roční aupairský pobyt v Londýně se protáhl na devatenáct let, a aby té jazykové ironie nebylo málo, jsem zástupkyní ředitelky na místní základce a učím číst a psát malá Briťata. 
 

KNIŽNÍ VÝPLODY: 

Anglické listí (2017)
Mé anglické sezony (2018)
Angličan v Česku aneb Czech Me Out (2019)
Češka v Anglii aneb T(r)ipy za všechny prachy (2021)

PRÁVĚ VYŠLO:

Rozmarná Anglie aneb Nikdy není tak zle 

 

Detaily knih:

https://www.knizniklub.cz/autori/59210-alena-damijo.html

 

Kontakt: damijoa@gmail.com